Selecteer een pagina

Diergaarde Blijdorp

Zoo & Nature | 2 juli 2019

 

Na onze avonturen in Dierenpark Amersfoort en Vogelpark Avifauna heb ik de kriebels gekregen naar meer. Het is ontzettend leuk om dieren in dierentuinen te fotograferen. Er zijn veel verschillen tussen alle parken. Sommige positief, maar zeker ook negatief. Het fotograferen gaat in ieder geval steeds beter. Deze foto’s zijn gemaakt in Diergaarde Blijdorp.

Het is voor mij alweer het tweede bezoekje van dit jaar aan Diergaarde Blijdorp.  In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een grote vlindertuin. Daar kan ik mij met gemak een paar uur zoet houden, mits ik luchtig gekleed ben! Tijdens ons bezoekje hebben we ook de vogelshow bekeken. Weer heel anders dan in Avifauna.

“Diergaarde Blijdorp heeft een gigantische vlindertuin, hier kan ik mij wel een paar uur vermaken.”

“Het fotograferen van dieren geeft een soort geluksmomentje.”

Het fotograferen van dieren geeft een soort geluksmomentje. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat dieren levende wezens zijn en natuurlijk een eigen wil. Je moet soms veel geduld hebben om precies het plaatje te schieten wat jij voor ogen hebt. Daarnaast moet je ook nog eens de juiste instellingen en de juiste lens op je camera hebben geïnstalleerd. Oefening baart kunst. Diergaarde Blijdorp is mijn derde dierenpark waar ik als hobbyfotograaf naartoe ben gegaan en wat een verschil is er al te zien in de foto’s. Mijn favoriete foto is de foto van de rode panda. Ik vind dit ontzettende schattige dieren. 

 

DISCLAIMER: Niets van deze website mag zonder toestemming worden gebruikt of vermenigvuldigd worden.

Diergaarde Blijdorp was weer een leuk avontuur. Persoonlijk vind ik het niet het prettigste park om te fotograferen. Er is veel achter glas en tralies. Persoonlijk houd ik van open leefomgevingen, zoals ik bij Dierenpark Amersfoort meer heb gezien. Als alles volgens de planning loopt, dan is Antwerpen Zoo onze volgende uitje. 

1 + 15 =